Stekt lax med curry- och grönsaksris

Stekt lax med curry- och grönsaksris
Foto: TV4

Gör inte tillagningen av den läckra laxen onödigt krånglig. Ofta smakar den bäst om man bara steker eller grillar den. Tillagad så här är laxen riktigt snabb mat. Förkokt råris blir färdigt på 10 minuter.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600-700 g laxfilé med skinnet kvar
  • 250 g hel bladspenat
  • citronklyftor
  • 2 dl förkokt råris (parboiled)
  • 1 gul lök
  • 1 grön paprika
  • 1 msk rapsolja
  • 2 tsk mild curry

Gör så här

  1. Börja med curryriset: Skala löken och finhacka den. Halvera och hacka paprikan.
  2. Hetta upp oljan i en stor teflonpanna. Fräs löken och paprikan lätt och rör i curryn. Rör ner riset. Häll på 4 dl vatten. Lägg på ett lock och låt riset koka upp. Stäng av värmen och låt stå kvar tills det är dags att servera riset. Det kokar klart på eftervärmen.
  3. Tina spenaten och värm den i mikron. Salta och peppra lätt.
  4. Du behöver inte ta bort skinnet från laxen. Grilla laxen eller stek den i stekpanna. Börja med köttsidan ner. Vänd och stek färdigt med skinnsidan ner. Salta och peppra. Se till att fisken är genomstekt, det vill säga ogenomskinlig, fast och svagt rosa.
  5. Servera laxen med spenat, curryris och citronklyftor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept