Stekt kycklingbröst med tomatröra och pasta

Stekt kycklingbröst med tomatröra och pasta
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Stekt kycklingbröst med tomatröra och pasta

14 ingredienser

En lite matigare pastarätt.

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklingbröst, med ben
  • salt
  • vitpeppar
  • smör, att bryna i
  • 4 port tagliatelle

Tomatröra:

  • 1 förp krossade tomater
  • 0,5 purjolök
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 krm strösocker
  • salt
  • svartpeppar

Till servering:

  • frissésallad (eller krispsallat)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Krydda kycklingbrösten med salt och peppar. Bryn dem med skinnsidan ner i smör i en stekpanna. Lägg över i smord, ugnssäker form och ställ i ugnen i 45 minuter. Kycklingen är klar när köttsaften är färglös och genomskinlig.
  2. Tomatröra: Skölj och ansa purjolöken. Strimla den fint. Skala vitlöksklyftan. koka upp krossade tomater och vatten och smula ner buljongtärningen. Tillsätt purjostrimmorna, socker, salt och peppar. Låt sjuda på svag värme utan lock i 15 minuter. Pressa ner vitlöken före servering.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på paketet och låt den rinna av i durkslag. Servera med tomatröran och kycklingbrösten. Dekorera tallrikarna med sallatsblad.