Stekt kycklingbröst med tomatröra och pasta

Stekt kycklingbröst med tomatröra och pasta
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 4 kycklingbröst med ben
  • salt och malen vitpeppar
  • smör att bryna i
  • 4 portioner tagliatelle

Tomatröra:

  • 1 burk krossade tomater
  • 0,5 purjolök
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 krm socker
  • salt och malen svartpeppar

Till servering:

  • frisée- eller krispsallat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Krydda kycklingbrösten med salt och peppar. Bryn dem med skinnsidan ner i smör i en stekpanna. Lägg över i smord, ugnssäker form och ställ i ugnen i 45 minuter. Kycklingen är klar när köttsaften är färglös och genomskinlig.
  2. Tomatröra: Skölj och ansa purjolöken. Strimla den fint. Skala vitlöksklyftan. koka upp krossade tomater och vatten och smula ner buljongtärningen. Tillsätt purjostrimmorna, socker, salt och peppar. Låt sjuda på svag värme utan lock i 15 minuter. Pressa ner vitlöken före servering.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på paketet och låt den rinna av i durkslag. Servera med tomatröran och kycklingbrösten. Dekorera tallrikarna med sallatsblad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept