Stekt kyckling med getostkräm och klyftpotatis

koket.se
Stekt kyckling med getostkräm och klyftpotatis
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Stekt kyckling med getostkräm och klyftpotatis

18 ingredienser

35 m

Smörstekt kycklinglårfilé med rosmarinsdoftande klyftpotatis och getostkräm med fikon. Försvinnande gott!

Se Sandra Mastio laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

klyftpotatis

  • 600 g fast potatis
  • 6 klyftor vitlök
  • 2 rosmarinkvistar
  • olivolja
  • salt

Stekt kyckling

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • 2 kvistar rosmarin

Getostkräm

  • 100 g getost, utan kanter, t ex chèvre
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 msk kokossirap (eller flytande honung)
  • 1 dl torkade fikon
  • 1 krm salt

Servering

  • persilja
  • rostade pumpakärnor

Gör så här

  1. Klyfta alla potatisar i fyra klyftor och lägg på en plåt. Krossa vitlöksklyftorna och lägg på plåten tillsammans med riven rosmarin. Ringla över olivolja, blanda runt och baka på 225 grader i 30 minuter.
  2. Torka av kycklinglårfiléerna och salta och peppra dem lätt. Hetta upp olivolja och smör i en panna och stek kycklingen tillsammans med rosmarin på medelvärme tills ena sidan fått fin färg. Fyll inte pannan mer än till 2/3 med kyckling, stek hellre i omgångar .
  3. Under tiden kycklingen steker mosar du getosten med lite av crème fraichen, fyll på crème fraiche efterhand till önskad konsistens. Rör i honungen, salt och svartpeppar. Finhacka fikon och vänd ner i såsen.
  4. Servera kycklingen med sås och klyftpotatis som saltas när den kommer ur ugnen. Toppa med persilja och rostade pumpafrön.