Stekt, inlagd ättiksströmming

Stekt, inlagd ättiksströmming
Foto: TV4

Ättikströmming är stekta flundror som läggs in i ättikslag. Får du stekta strömmingsflundror över efter middagen kan du lägga in dem och vips har du en ny rätt att bjuda på! De smakar gott både till kokt potatis och som pålägg på knäckebröd.

11 juni 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g strömmingsfiléer
  • 0,5 dl ströbröd
  • 0,5 dl rågmjöl
  • salt, vitpeppar
  • Ättikslag:
  • 0,5 dl ättikssprit (12%)
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten
  • 0,25 gul lök
  • 0,5 morot i slantar
  • några kryddpepparkorn
  • 1 rödlök
  • 4 msk smör till stekning

Gör så här

  1. Blanda ströbrödet och rågmjölet. Vänd filéerna i blandningen. Krydda med salt och peppar. Stek filéerna gyllenbruna i smör, lägg dem i en form.
  2. Koka upp ättika, vatten, socker och kryddpeppar till lagen. Låt lagen kallna helt.
  3. Slanta moroten, skiva den gula löken och skiva den röda löken tunt. Lägg på morot och lök på strömmingen och slå den kalla lagen över. Täck med plastfolie och förvara svalt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept