Stekt inlagd ättiksströmming

Stekt inlagd ättiksströmming
Foto: TV4

Ta stekt strömming till middag en dag, stek extra många och lägg in de som blir över i ättikslag. Det är både vackert och gott med ättikströmming på julbordet.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kg färsk strömming
  • 1 dl grovt rågmjöl eller ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 4 dl vatten
  • 0,5 dl ättiksprit (12%)
  • 0,5 dl socker
  • 1 tsk kryddpepparkorn
  • 0,5 lagerblad
  • 1 medelstor gul lök, skivad
  • 1 medelstor röd lök, skivad
  • 1 liten bit morot, strimlad
  • 1 msk hackad dill

Gör så här

  1. Rensa och skölj strömmingen. Blanda rågmjöl eller ströbröd med salt och vänd strömmingarna i blandningen. Stek dem ljusbruna i smör och lägg dem därefter i en skål eller bunke.
  2. Blanda vatten, ättiksprit, socker, peppar och lagerblad till lagen och häll den över strömmingarna. Låt stå och dra i kylskåp i 1 dygn.
  3. Lägg upp strömmingarna på ett djupt fat, häll marinaden över och garnera med skivad rödlök, strimlad morot och hackad dill.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksknivar från kända varumärken

Köksknivar från kända varumärken Se fler

Fler goda recept