Stekt hälleflundra med tzatziki och fylld tomat

Stekt hälleflundra med tzatziki och fylld tomat
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Stekt hälleflundra med tzatziki och fylld tomat

11 ingredienser

Hälleflundra är en så god fisk att den helst inte ska krånglas till för mycket. Ett av de godaste sätten är att steka skivor i smör. Fyllda tomater och tzatziki smakar gott till. Servera med pommes duchesse.

Ingredienser

portioner
  • 600 g hälleflundra
  • 2 tomater
  • 1 gul paprika
  • salt
  • vitpeppar
  • smör, till stekning

Tzatziki:

  • 1 gurka
  • 1 tsk salt
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 dl matyoghurt
  • 0,5 tsk olivolja

Gör så här

  1. Tzatziki: Dela gurkan, skala den på längden och gröp ut kärnorna med en tesked. Riv gurkan på grövsta sidan av rivjärnet och blanda den med saltet, låt den stå i ca 20 minuter. Pressa sedan ut vätskan genom en sil. Blanda yoghurt med pressad vitlök och olivolja och vänd ner gurkan i blandningen.
  2. Dela tomaterna och gröp ut kärnorna. Tärna och fräs paprikan och fyll tomaterna med paprika.
  3. Torka och stek fiskskivorna i smör. Stek dem på varje sida på medelvärme tills de är vita rakt igenom, krydda med salt och peppar. Servera med tomaterna och tzatziki.