Stekt hälleflundra med tzatziki och fylld tomat

Stekt hälleflundra med tzatziki och fylld tomat
Foto: TV4

Hälleflundra är en så god fisk att den helst inte ska krånglas till för mycket. Ett av de godaste sätten är att steka skivor i smör. Fyllda tomater och tzatziki smakar gott till. Servera med pommes duchesse.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 600 g hälleflundra
  • 2 tomater
  • 1 gul paprika
  • salt och malen vitpeppar
  • smör till stekning

Tzatziki:

  • 1 gurka
  • 1 tsk salt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 0,5 tsk olivolja

Gör så här

  1. Tzatziki: Dela gurkan, skala den på längden och gröp ut kärnorna med en tesked. Riv gurkan på grövsta sidan av rivjärnet och blanda den med saltet, låt den stå i ca 20 minuter. Pressa sedan ut vätskan genom en sil. Blanda yoghurt med pressad vitlök och olivolja och vänd ner gurkan i blandningen.
  2. Dela tomaterna och gröp ut kärnorna. Tärna och fräs paprikan och fyll tomaterna med paprika.
  3. Torka och stek fiskskivorna i smör. Stek dem på varje sida på medelvärme tills de är vita rakt igenom, krydda med salt och peppar. Servera med tomaterna och tzatziki.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept