Stekt fläskkotlett med ugnspotatis

Stekt fläskkotlett med ugnspotatis
Foto: TV4

Fläskkotletten blir extra god med en sås på crème fraiche och fransk senap. Tänk på att inte välja för magert kött. En rejäl fettrand gör kotletten smakrikare och är lätt att skära bort när köttet väl ligger på tallriken. Fläskkotletter bör väga 150-200 g styck för att bli en bra portion.

17 augusti 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 fläskkotletter
  • 8 medelstora potatisar
  • 20 brysselkål
  • 2 dl oxbuljong (tärning)
  • 3 msk crème fraiche
  • 1 msk fransk senap
  • 25 g smör
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skala potatisen och skär den i skivor, krydda med salt och nymalen vitpeppar och pensla med 1 msk smör. Bryn potatisen gyllenbrun i stekpanna och lägg över i en ugnssäker form. Baka i ugnen i 250° 10-15 minuter.
  2. Koka brysselkålen mjuk i lätt saltat vatten. Krydda kotletterna med salt och nymalen vitpeppar och stek dem på medelvärme 3-5 minuter på var sida.
  3. Ta upp kotletterna ur pannan. Häll buljongen i en såskastrull och låt koka 1 minut. Tillsätt crème fraiche och fransk senap, vispa och låt koka samman till en sås. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar. Servera fläskkotletterna med senapssåsen, potatisen och brysselkålen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept