Stekt fläskkarré med potatisklyftor, senap och krämig savojkål

40 m
4
Spela video Stekt fläskkarré med potatisklyftor, senap och krämig savojkål
Foto: TV4

Rosmarinstekta skivor av fläskkarré serveras med potatisklyftor, krämig savojkål, en rejäl klick dijonsenap och äpple. 

19 november 2016
40 m
4

Du behöver

Klyftpotatis

  • 900 g mandelpotatis
  • 2 rödlökar, i klyftor
  • olja
  • 2 rejäla kvistar rosmarin
  • salt och peppar

Savojkål

  • 0,25 savojkål
  • smör och olja, att steka i
  • 0,5 tsk hel kummin
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 tsk honung

Fläskkarré

  • 700 g benfri fläskarré i skivor
  • salt och peppar
  • smör och olja, till stekning
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 rejäl kvist rosmarin

Servering

  • rejält med dijonsenap
  • 1 krispigt äpple, fintärnnat
  • några nypor persilja, finhackad
  • 2 msk hasselnötter, hackade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg potatisar och klyftad rödlök i en ugnsform. Ringla över olja, lägg i 2 av rosmarinkvistarna, salta och peppra. Baka i ugnen i 30 minuter.
  3. Strimla savojkål och stek mjuk i smör tillsammans med kummin. Häll över vinäger och låt steka i en minut till. Tillsätt crème fraiche och honung och låt koka ihop.
  4. Salta och peppra karrén och stek hastigt i stekpannan i smör och olja tillsammans med vitlöksklyftor och en rosmarinkvist. Köttet behöver stekas ca 2-3 minuter per sida.
  5. Servera köttet med dess sky, krämig kål, dijonsenap och rostad potatis. Strö över äppeltärningar, hasselnötter och persilja. Servera genast!
Visa mer
Kommentera receptet
Våryra

Fler goda recept