Stekt fläsk med rotfruktskaka

Stekt fläsk med rotfruktskaka
Foto: TV4

Rotfruktsstrimlor i en knaprig gyllenstekt kaka med mycket smak, knaperstekt fläsk och lingon. Den som gillar rårakor kommer att gilla det här.

10 juni 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g skivat, rimmat fläsk
  • 2 morötter
  • 150 g rotselleri
  • 4 potatisar
  • 2-3 msk smör
  • salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Skala och skölj morot, selleri och potatis. Skär alla rotfrukter i strimlor.
  2. Smält smöret i en stekpanna. Lägg i rotfruktsstrimlorna och bred ut dem i pannan. Platta till med stekspaden. Krydda med salt och peppar. Stek på medelgod värme tills undersidan fått fin färg.
  3. Vänd kakan med hjälp av en tallrik. Låt den steka tills den är genomstekt och knaprig. Knaperstek fläsket och servera till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept