Stekt fiskfilé med potatisgryta

Stekt fiskfilé med potatisgryta
Foto: TV4

Till det här receptet kan du välja den fisk som bäst passar din smak och kassa, exempelvis röding, regnbåge, makrill, färsk sill eller strömming. Servera fisken med en läcker potatisgryta, citron och ärter.

27 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 800 g fiskfiléer
  • 1 msk rapsolja
  • 8 potatisar
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk vinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 liten purjolök
  • 0,5 grön gurka
  • 2 msk kapris
  • 0,5 knippa dill
  • gröna ärter
  • citronklyftor

Gör så här

  1. Skala potatisen och skiva den. Skär purjolöken i ringar. Skär gurkan i kuber.
  2. Lägg potatisen i en kastrull tillsammans med vinäger, salt och buljongtärning. Häll på vatten så att det precis täcker. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter tills potatisen börjar mjukna. Lägg då i purjolöksringarna och gurkan. Sedan återstår bara att ge grytan ett uppkok före servering.
  3. Laga fisken under tiden. Pensla den med lite rapsolja. Stek någon minut på varje sida. Garnera grytan med dill och kapris. Servera grytan med fisken, gröna ärter och citronklyfta.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept