Stekt fisk i saffranssås

Stekt fisk i saffranssås
Foto: TV4

Saffranssås passar bra till nästan all sorts fisk. Här får den sällskap av rödingfilé.

31 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 bitar rödingfilé
  • salt och vitpeppar, malen
  • 2 msk smör

Saffranssås:

  • 0,5 st fänkål
  • 1 st schalottenlök
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 0,5 dl vitt vin
  • 2 dl fiskbuljong
  • 2 dl grädde
  • 0,5 g saffran (1 kuvert)
  • salt och vitpeppar, malen

Till servering:

  • sallatsblad
  • kokta rödbetor
  • smördegspuffar

Gör så här

  1. Saffranssås: Finhacka fänkål och lök. Fräs hacket i smör i kastrull. Ta av från värmen och rör ner mjölet. Spä med vin, buljong och grädde. Tillsätt saffran, ställ tillbaka på värmen och låt koka upp. Sänk värmen och sjud sakta i 5 minuter utan lock. Krydda med salt och peppar. Sila såsen.
  2. Krydda fisken med salt och peppar. Stek i smör på medelvärme, först skinnsidan i ca 1 minut och sedan köttsidan i ca 3 minuter. Innertemperaturen ska vara 60°.
  3. Lägg upp garnityret och en spegel av sås på varma tallrikar. Lägg på den nystekta fisken och bjud resten av såsen till separat.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept