Stekt falukorv med tomat- och paprikasås

koket.se
Stekt falukorv med tomat- och paprikasås
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Stekt falukorv med tomat- och paprikasås

11 ingredienser

25 m

Snabblagad rätt med stekt falukorv i tomat- och paprikasås samt bulgur med citron och persilja.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 600 g falukorv
  • 2 röda paprikor, gärna spetspaprika
  • 1 gul lök
  • 1 King Solo vitlök
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 röd chilifrukt
  • 1-2 förp krossade tomater
  • bulgur till 4 personer
  • 2 krukor bladpersilja
  • 1 citron, skalet av
  • olivolja

Gör så här

  1. Koka bulguren enligt anvisning på paketet.
  2. Hacka paprikan och löken grovt, skiva chilin och finhacka vitlök och rosmarin. Fräs mjukt i olivolja utan att ta färg. Häll i krossade tomater och låt puttra ihop några minuter. Smaka av med salt.
  3. Skiva falukorv i grova skivor och stek dem gyllenbruna på båda sidor i olja.
  4. Hacka bladpersilja fint. När bulguren är klar - låt den lufta och vänd sedan ner den med gaffel i en skål. Riv över citronskal och blanda ner persiljan med gaffel. Toppa med lite olivolja.
  5. Servera med den färdigstekta falukorven i tomat- och paprikasåsen.