Stekt anklår med spenatpannkakor

Stekt anklår med spenatpannkakor
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Stekt anklår med spenatpannkakor

13 ingredienser

Knapriga anklår får sällskap av pannkakor med spenat.

Ingredienser

portioner
  • 4 anklår
  • salt
  • vitpeppar
  • smör, att steka i

Spenatpannkakor:

  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl rågmjöl eller grahamsmjöl (eller ytterligare _ dl vetemjöl)
  • 200 g spenat, hackad
  • 0,5 tsk salt
  • 4 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 1 msk rapsolja
  • rapsolja, till stekning

Till servering:

  • plommon- och lökmarmelad

Gör så här

  1. Blanda vete- och rågmjöl i en bunke. Tillsätt saltet. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Blanda i spenaten. Vispa i resten av mjölken och äggen. Tillsätt oljan. Låt smeten svälla i ca 30 minuter.
  2. Värm olja i en stekpanna och stek tunna pannkakor.
  3. Värm ugnen till 175°. Stek anklårens skinnsida knaprig i het stekpanna. Krydda med salt och peppar. Efterstek i ugnen på 175 º i ca 10 minuter. Servera spenatpannkakorna till.