Stekt ankbröst med cidersås och primörer

Stekt ankbröst med cidersås och primörer
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Stekt ankbröst med cidersås och primörer

13 ingredienser

Slå på stort på nyårsafton och bjud på läckra ankbröst. Du kan även laga det här receptet med kycklingfilé.

Ingredienser

portioner
  • 4 ankbröst
  • timjan
  • salt
  • vitpeppar
  • smör, till stekning
  • 200 g sockerärtor
  • 1 morot

Cidersås:

  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1,5 dl äppelcider
  • 3,5 dl kalvfond
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Krydda ankbröstet med timjan, salt och peppar, bryn dem runt om i smör och efterstek i ugn i 15 minuter. Innertemperaturen ska vara 67°.
  2. Skala och skiva morötterna i slantar. Koka dem och spola sedan av med kallt vatten. Skär sockerärterna i mindre bitar och vänd sockerärter och morötter i smält smör.
  3. Cidersås: Smält smöret i en kastrull, ta av kastrullen från värmen och rör ner mjölet. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och tillsätt kalvfond och cider, krydda med salt och peppar. Låt såsen koka ihop.