Stekt ankbröst

Stekt ankbröst
Foto: TV4

Anka säljs oftast djupfryst. Låt ankbrösten tina i kylskåp i ett dygn för bästa resultat vid tillagning. Lite socker höjer smaken på ankköttet.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 urbenade ankbröst
  • 2 citronklyftor
  • salt och malen vitpeppar
  • 2 msk smält smör

Till pensling:

  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 msk vatten
  • 2 tsk rårörsocker

Sås:

  • 4 dl kycklingbuljong
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 tsk kinesisk soja
  • salt och malen vitpeppar

Till servering:

  • kokta grönsaker

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Gnid ankan in- och utvändigt med citronklyftorna. Krydda med salt och peppar.
  2. Bryn ankbrösten i smör och lägg i en ugnssäker form. Pensla med citron-sockerblandningen och sätt in i ugnen i 10-15 minuter. Ta ut köttet och håll varmt. Skiva upp före servering.
  3. Sås: Vispa ur långpannan med hönsbuljong och ta vara på vätskan. Smält smöret i en kastrull. Rör ner mjölet och spä med vätskan. Koka upp, sänk värmen och sjud i 3-5 minuter. Krydda med soja, salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept