Stekt abborre i ansjovisgrädde

Stekt abborre i ansjovisgrädde
Foto: TV4

Godast är abborren när den väger tre till fyra hekto. Helst ska den komma från bräckt vatten.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 8-12 abborfiléer
  • idealmjöl
  • smör till stekning
  • salt
  • peppar
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 burk anjovisfiléer (125 g)
  • 1 knippa gräslök
  • färskpotatis

Gör så här

  1. Vänd filéerna i mjöl och stek de panerade abborrfiléerna i smör. Lägg dem åt sidan, salta och peppra lätt.
  2. Häll grädden och ansjovisen i stekpannan och låt ansjovisen smälta i grädden. Låt koka upp och smaka av.
  3. Lägg tillbaka filéerna i grädden och strö över finhackad gräslök. Servera direkt ur stekpannan med nykokt färskpotatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept