Steffos och Jennys älgskav

ca 45
4
Från Nyhetsmorgon

Älgskav med rostade kål- och rotfrukter, trattkantareller, äpple och marinerad brysselkål.

29 oktober 2015
Visa mer
ca 45
4

Du behöver

  • 500 g älginnanlår, alternativt biff eller rådjur
  • 2 schalottenlökar, grovhackade
  • 1 klyfta vitlök, finriven
  • 2 nävar trattkantareller
  • 2 msk konjak
  • 1 msk dijonsenap
  • 0,5 dl rödvinsås
  • 1 msk svartpeppar, krossad
  • 2 dl grädde
  • 2 msk smör
  • salt
  • 2 msk cornichoner
  • 1 dl persilja
  • 2 amandinepotatis, grovskuren
  • 2 gulbetor, grovskuren
  • 10 brysselkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 Ingrid Marie-äpple, tärnat
  • 3 msk lingon eller havtorn
  • 1 msk smör
  • 1 msk honung
  • 1 citron, skalet
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Stek köttet på hög temperatur och tillsätt lök, svartpeppar, salt, vitlök och svamp.
  2. Flambera av med konjak, tillsätt senap, grädde och rödvinsås och låt koka ihop.
  3. Smaka av. Tillsätt fint skurna cornichoner och klippt persilja på toppen. Råstek potatisen och fortsätt med gulbetor. Salta och vitpeppra.
  4. Plocka bladen av brysselkålen och och dela resten i klyftor. Tillsätt brysselkål, spara bladen som marineras i lite olja och salt.
  5. Tillsätt äpplen och glasera med lite honung och finrivet citronskal. Toppa rätten med den marinerade brysselkålen och lingon/havtorn.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept