Steffo Törnquists chokladmousse med snaps

The Winner-recept på Chokladmousse Steffoise!

Vi är ute efter den underbara kombinationen citrus/choklad. Den går i min chokladmousse att nå på två vis. Den bästa är att servera chokladmoussen för sig, snapsen för sig, och så blanda ihop godsakerna i munnen. Den andra är att skvätta i rejält med Rånäs Brännvin i själv moussen, men jag föredrar det andra alternativet.

26 oktober 2009
Visa mer

Du behöver

  • 200 g mörk choklad, helst Valrhona Manjari
  • 3 st äggulor
  • 3 dl vispad grädde
  • rånäs brännvin

Gör så här

  1. Smält chokladen (mikro funkar, men vattenbad är snyggare). Vänd i äggulorna snabbt som tusen. Vänd i den nu stelnande choklasmeten i den redan vispade grädden. Skvätt i lite Rånäs.
  2. Skeda upp moussen i Dry Martiniglas.
  3. Låt stelna i kylen i 2-3-4 timmar.
  4. Servera med en tvåa rumstempererad Rånäs i snapsglas bredvid. Njut!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept