Chokladmousse med Rånäs brännvin

Chokladmousse med Rånäs brännvin
Foto: Tv4

En chokladmousse som är som romerska bågar, fast med kvalitet.

Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

15 maj 2013

Du behöver

  • 220 g mörk choklad Valrhona Manjari
  • 2 ägg
  • 3 dl grädde
  • 1 näve socker
  • 6 cl Rånäs brännvin

Gör så här

  1. Tillagning
    Vispa grädden till "nästan färdig".
  2. Smält 90 procent av den mörka chokladen i vattenbad eller mikro. Hacka resten i småbitar.
  3. När chokladen är smält, vänd i två äggulor, rör hela tiden, vänd sen i den stelnande chokladen i grädden och rör ordentligt. Spetsa eventuellt chokladen med några cl Rånäs brännvin, eller låt bli. Rör sen ner chokladhacket.
  4. Servering
    Skopa upp chokladmoussen i stora martiniglas, ställ i kylen i ett par timmar så att den stelnar.
    Servera med enbart lätt kyld Rånäs brännvin i snapsglas.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept