Stefans kaiserschmarrn

50 m
4
Stefans kaiserschmarrn
Foto: TV4

Österrikiska pannkakor med russin. Serveras med grädde och sylt.

Dryck: Portvin

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

1 juni 2016
Visa mer
50 m
4

Du behöver

  • 120 g mjöl
  • 3 ägg
  • 30 g socker
  • 1 krm salt
  • ca 2,5 dl mjölk
  • 3 msk smör
  • 100 g russin

Servering

  • florsocker
  • grädde
  • sylt

Gör så här

  1. Dela äggen i vitor och gulor. Blanda mjöl, äggulor, socker och salt med angiven mängd mjölk till dess det blir till en trögflytande deg och låt den vila i 30 minuter.
  2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och blanda försiktigt ner skummet i degblandningen.
  3. Smält smöret i en panna, häll i degsmeten och häll i russin efter smak. Stek degen så att den blir gyllenbrun på undersidan, vänd, grädda färdig på låg värme. Riv ”pannkakan” i små bitar med hjälp av två gafflar och stek igen en kort stund.
  4. Strö över florsocker och servera ihop med sylt och grädde.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept