Stefanos köttbullar med potatismos

koket.se
Stefano_Catenacci_recept
Stefano_Catenacci_recept

Stefanos köttbullar med potatismos

15 ingredienser

Stefano Catenaccis försvinnande goda köttbullar som serveras med klassiskt potatismos.

Se Stefano Catenacci laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 500 g specialfärs (50 % nöt, 25 % kalv, 25 % fläsk)
  • 20 g gul lök, hackad och stekt
  • 60 g mjölk
  • 30 g grädde
  • 30 g sodavatten
  • 1 ägg
  • 30 g ströbröd
  • 9 g salt
  • 0,5 g vitpeppar
  • rapsolja, att steka i

Mos

  • 600 g potatis, skalad
  • 100 g smör
  • 120 g mjölk
  • 0,5 g vitpeppar
  • 10 g salt

Gör så här

Köttbullar

  1. Blanda ihop allting och ta ströbrödet i till sist. Rulla sedan till köttbullar c:a 25 g styck. Stek köttbullarna i stekpanna med rapsolja.

Mos

  1. Koka potatisen i vatten och pressa de sedan. Värm mjölken med hälften av smöret. Blanda potatisen med den varma mjölken, tillsätt resterande smör, salt och till sist peppar.