Risotto med vit albatryffel och stekta pilgrimsmusslor

Du behöver

  • 320 g Carnaroli superfino
  • 16 st pilgrimsmusslor
  • 1 st vit tryffel, ca 50 g
  • 130 g smör
  • 1 l hönsbuljong
  • 100 g riven parmesanost
  • 1 st liten schalottenlök (skalad och finhackad)
  • 1 ksk vit tryffelolja (kaffesked)
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 dl torrt vitt vin
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Börja med att värma buljongen i en kastrull. Salta och peppra och håll den varm.
  2. I nästa kastrull smält 1 msk smör. Häll i riset låt det fräsa lite, sedan schalottenlöken och därefter vinet. Låt vinet koka ur helt och hållet, blöt riset med den varma buljongen endast så att det täcker alltefter det kokar bort.
  3. Hyvla lite tryffellameller till garnityr.
  4. När riset börjar närma sig rätt kokpunkt (al dente) är det dags för (omrörningen). Finhacka resterande tryffel och häll det i risotton. Montera riset med tryffeloljan, resterande smöret, parmesanosten, nymalen vitpeppar och ev mera salt.
  5. Stek pilgrimsmusslorna i olivoljan utan salt och peppar tills de fått fin färg. Salta och peppra sedan musslorna. Fördela risotton på fyra tallrikar, sedan musslorna, avsluta med tryffellamellerna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept