Tagliolini med havskräftor

Tagliolini med havskräftor
Foto: Joel Wåréus
Stefano_Catenacci_recept
Stefano_Catenacci_recept

Tagliolini med havskräftor

Av: Stefano Catenacci

Från: Stefanos Italia

11 ingredienser

Lyxig pasta med havskräftor och Piennolo-tomat. Receptet är hämtat ur boken Stefanos Italia.

Se fler recept och läs mer om boken

Stefanos Italia

Ingredienser

portioner
  • 320 g tagliolini
  • 16 havskräfta
  • 125 g Piennolotomater
  • 4 klyftor vitlök, skalade och skivade
  • 1 dl extra virgin olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl havskräftfond
  • 3 peperoncini, små torkade chilifrukter
  • salt (efter smak)
  • vitpeppar (efter smak)
  • 2 msk persilja, hackad

Gör så här

  1. Bryn vitlöken i 0.5 dl olja.
  2. Tillsätt sedan vinet och låt det koka ner tills hälften återstår.
  3. Häll i fonden, tomaterna och chili och låt det koka på svag värme i cirka 15 minuter, smaka av med salt.
  4. Dela fyra hela havskräftor på längden.
  5. Skala stjärtarna på övriga havskräftor och skär dem i skivor om 1 cm.
  6. Stek de delade havskräftorna i resterande olja i cirka 30 sekunder på varje sida, salta och peppra.
  7. Koka pastan i saltat vatten, häll av den när den är al dente.
  8. Lägg de skivade havskräftsstjärtarna i såsen, häll i pastan och låt det koka ihop i cirka 1 minut.
  9. Fördela pastan på tallrikar, garnera med de stekta havskräftorna och hackad persilja.