Spaghetti med tryffel, pancetta och rucola

Spaghetti med tryffel, pancetta och rucola
Foto: David Loftus
Stefano_Catenacci_recept
Stefano_Catenacci_recept

Spaghetti med tryffel, pancetta och rucola

Av: Stefano Catenacci

Från: Mitt goda Toscana

10 ingredienser

Jag önskar jag kunde säga: Snåla inte med tryffeln! Tyvärr kostar den svarta aromatiska knölen så mycket att det är få förunnat att säga så. Tryffeln trivs bäst i enkla sammanhang där den får spela huvudrollen. Det här är ett perfekt sådant sammanhang. / Stefano Catenacci

Receptet kommer från boken Mitt goda Toscana.

Ingredienser

portioner
  • 400 g spaghetti
  • 50 g pancetta
  • 40 g svart tryffel, hackad
  • 1 schalottenlök
  • 6 msk olivolja (Castel di Lego eller annan jungfruolja)
  • 1 tsk svart tryffelolja
  • 100 g rucolasallad
  • 50 g parmesanost, grovriven
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Strimla pancettan.
  2. Skala och hacka löken.
  3. Bryn lök och pancetta i olivolja i en stekpanna.
  4. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  5. Häll av pastan och blanda med pancettan och löken.
  6. Tillsätt tryffel, tryffelolja, rucolablad och peppar.
  7. Fördela på tallrikarna och strö parmesanost över.