Yuanyuans rödkokta sidfläsk

Yuanyuans rödkokta sidfläsk
Foto: Wenbin
Stefano_Catenacci_recept
Stefano_Catenacci_recept

Yuanyuans rödkokta sidfläsk

9 ingredienser

Receptet kommer från boken "Kina Matens rike" av Linlin.

Ingredienser

portioner
  • 1 sidfläsk, med svålen kvar
  • 0,3 purjolök, i 3 cm långa bitar (det vita)
  • 1 salladslök, det gröna, finhackat
  • 2 färsk ingefära, i tunna skivor
  • 0,5 olja
  • 0,5 dl kinesisk soja
  • 5 kinesiskt risvin
  • 5 strösocker
  • 1,5 kycklingbuljongtärning

Gör så här

  1. Skär köttet i knappt 3 cm stora tärningar. Sätt en kastrull vatten på kokning.
  2. Värm oljan i en wok. Tillsätt lök och ingefära och woka i ungefär en minut. Tillsätt köttet och stek tills det ändrar färg. Tillsätt sedan sojan och fortsätt woka tills köttet är helt täckt med soja och fått en djupt mörkbrun färgton. Tillsätt kinesiskt risvin, socker och buljongtärning under fortsatt omrörning.
  3. Häll i det kokande vattnet så att det helt täcker köttet. Låt vattnet koka upp igen, sänk temperaturen och låt sjuda i en timme. Rör om då och då så att köttet inte bränner fast i wokens botten.
  4. Kontrollera att köttet är mjukt och genomkokt. Höj temperaturen och reducera såsen under omrörning. När såsen kokat ner till en tjock, krämig konsistens häller du över alltihop på ett serveringsfat och garnerar med finhackad salladslök.