Yuanyuans rödkokta sidfläsk

Yuanyuans rödkokta sidfläsk
Foto: Wenbin
Från Efter tio

Receptet kommer från boken "Kina Matens rike" av Linlin.

28 augusti 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 sidfläsk, med svålen kvar
  • 0,3 purjolök, det vita i 3 cm långa bitar
  • 1 salladslök, det gröna, finhackat
  • 2 färsk ingefära, i tunna skivor
  • 0,5 olja
  • 0,5 dl mörk soja
  • 5 kinesiskt risvin
  • 5 socker
  • 1,5 kycklingbuljongtärning

Gör så här

  1. Skär köttet i knappt 3 cm stora tärningar. Sätt en kastrull vatten på kokning.
  2. Värm oljan i en wok. Tillsätt lök och ingefära och woka i ungefär en minut. Tillsätt köttet och stek tills det ändrar färg. Tillsätt sedan sojan och fortsätt woka tills köttet är helt täckt med soja och fått en djupt mörkbrun färgton. Tillsätt kinesiskt risvin, socker och buljongtärning under fortsatt omrörning.
  3. Häll i det kokande vattnet så att det helt täcker köttet. Låt vattnet koka upp igen, sänk temperaturen och låt sjuda i en timme. Rör om då och då så att köttet inte bränner fast i wokens botten.
  4. Kontrollera att köttet är mjukt och genomkokt. Höj temperaturen och reducera såsen under omrörning. När såsen kokat ner till en tjock, krämig konsistens häller du över alltihop på ett serveringsfat och garnerar med finhackad salladslök.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept