Wokad squash

Wokad squash
Foto: Wenbin
Från Efter tio

Receptet kommer från boken "Kina Matens rike" av Linlin.

23 februari 2011
Visa mer
4

Du behöver

Ingredienser

  • 0,5 spuash
  • 2 olja
  • 0,5 finhackad purjolök
  • 0,5 finhackad färsk ingefära
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 kinesiskt risvin
  • 0,25 kycklingbuljontärning
  • 0,5 salt
  • 0,5 potatismjöl utrört i lika mycket vatten

Gör så här

  1. Skala squashen och dela den längs med i två halvor. Ta bort fröna. Skär sedan halvorna längs med en gång till så att du får fyra långa bitar. Skiva dessa centimetertjockt. Hetta upp 2 msk olja och woka purjolök, ingefära och vitlök. Tillsätt squashen och rör om några sekunder. Tillsätt risvin, buljongtärning och salt och rör om en halv minut eller tills squashen blivit genomkokt. Tillsätt potatismjölet utrört i vatten, rör om ett par gånger och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept