Tonno scottato

Tonno scottato
Foto: Joel Wåréus
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 200 g gulfenad tonfisk (1 filé)
  • Salt, efter smak
  • Svartpeppar, efter smak
  • 0,5 dl extra jungfruolja
  • 1 st schalottenlök, skalad och finhackad
  • 2 msk 25-årig balsamvinäger
  • 1 st citron, skär ut skinnfria klyftor (filéer) och pressa resten till saft
  • 2 msk kapris från Pantelleria
  • 50 g ruccolasallad
  • Flingsalt

Gör så här

  1. Salta, peppra och stek tonfiskfilén i en stekpanna med 1 msk olja, ungefär 5 sekunder på varje sida.
  2. Lyft ur tonfisken ur pannan.
  3. Blanda löken med resterande olja, vinäger, salt och peppar.
  4. Skiva tonfisken i drygt ½ cm tjocka skivor, lägg upp på tallrikar, salta och peppra.
  5. Skär citronfiléerna i små kuber, strö dem och kaprisen över tonfisken.
  6. Ringla schalottenlöksdressingen över tonfisken, garnera med rucolablad och avsluta med lite flingsalt.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksmaskiner från kända varumärken

Köksmaskiner från kända varumärken Se fler

Fler goda recept