Tonno scottato

Tonno scottato
Foto: Joel Wåréus
4

Du behöver

  • 200 g gulfenad tonfisk (1 filé)
  • Salt, efter smak
  • Svartpeppar, efter smak
  • 0,5 dl extra jungfruolja
  • 1 st schalottenlök, skalad och finhackad
  • 2 msk 25-årig balsamvinäger
  • 1 st citron, skär ut skinnfria klyftor (filéer) och pressa resten till saft
  • 2 msk kapris från Pantelleria
  • 50 g ruccolasallad
  • Flingsalt

Gör så här

  1. Salta, peppra och stek tonfiskfilén i en stekpanna med 1 msk olja, ungefär 5 sekunder på varje sida.
  2. Lyft ur tonfisken ur pannan.
  3. Blanda löken med resterande olja, vinäger, salt och peppar.
  4. Skiva tonfisken i drygt ½ cm tjocka skivor, lägg upp på tallrikar, salta och peppra.
  5. Skär citronfiléerna i små kuber, strö dem och kaprisen över tonfisken.
  6. Ringla schalottenlöksdressingen över tonfisken, garnera med rucolablad och avsluta med lite flingsalt.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept