Stekta pilgrimsmusslor med blomkålskräm och spröd sallad

Stekta pilgrimsmusslor med blomkålskräm och spröd sallad
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 1 st liten blomkål
  • 16 st pilgrimsmusslor
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk smör
  • 4 msk jungfruolja
  • En fin blandning jungfrusallad
  • salt & peppar

Gör så här

  1. Dela blomkålen, skär bort roten och dela den i små bitar.
  2. Bryn smöret i en kastrull, tillsätt blomkålen, vispgrädden och låt det koka på låg värme under lock i ca: 10 min. Häll sedan allt i en köksmixer, mixa till en fin puré, smaka av med salt och peppar.
  3. Stek pilgrimsmusslorna i 1 msk jungfruolja tills de fått en fin gyllenbrun färg på båda sidorna. Salta och peppra musslorna när de är klara.
  4. Blanda jungfrusalladsblandningen med 2 msk jungfruolja, salt och peppar.
  5. Lägg upp blomkålspuré på tallrikarna därefter musslorna, salladen och avsluta med att ringla resterande jungfruolja runt om.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept