Grillad abborre med örtyoghurt, färskpotatis och rödbetor

Grillad abborre med örtyoghurt, färskpotatis och rödbetor
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 4 st abborre
  • 2 st sticklök
  • 1 knippe färska små rödbetor
  • 1 ask ruccolasallad
  • 1 kruka timjan
  • 1 kruka mejram
  • 1 kruka körvel
  • 1 kruka dill
  • 400 g färskpotatis
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • st Fleur de sel (havssalt)
  • 2 st vitlöksklyftor, skalade
  • st saften av 1 citron
  • st salt
  • st peppar
  • 2 msk jungfruolja

Gör så här

  1. Börja med att koka potatis och rödbetor i varsin kastrull med saltat vatten.
  2. Hacka vitlöken.
  3. Plocka örterna och lägg undan hälften till örtyoghurten.
  4. Fyll fiskarna med vitlök, örter och havssalt.
  5. Grilla fiskarna försiktigt i c:a 5 min på vardera sida.
  6. Skär sticklöken i små ringar, skala rödbetorna och dela dem i kvartar.
  7. Häll av potatisen.
  8. Blanda rödbetorna med sticklöken, 1 msk jungfruolja, salt och peppar.
  9. Hacka de resterande örterna, och blanda dem med yoghurt, citronsaft salt och peppar.
  10. Blanda ruccolasalladen med resten av oljan, saltet och pepparen.
  11. Fördela fisken på fyra tallrikar, därefter rödbetorna och rucolasalladen.
  12. Servera den nykokta färskpotatisen och örtyoghurten apart.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept