Branzino alla griglia

Branzino alla griglia
Foto: Joel Wåreus
Stefano_Catenacci_recept
Stefano_Catenacci_recept

Branzino alla griglia

Av: Stefano Catenacci

Från: Stefanos Italia

8 ingredienser

Grillad havsabborre med krispig fänkålssallad. Receptet är hämtat ur boken Stefanos Italia.

Se fler recept ur boken

Stefanos Italia

Ingredienser

portioner
  • 4 havsaborre, stora portionsfiléer (à 160-170 g)
  • 2 fänkål
  • salt (efter smak)
  • vitpeppar (efter smak)
  • 1 dl jungfruolja, extra
  • 1 citron, pressad
  • 1 knippe körvel
  • flingsalt

Gör så här

  1. Plocka bort fänkålsdillen och spar till garnering.
  2. Hyvla fänkålen tunt med skärmaskin eller mandolin, ca 1 mm tunna skivor.
  3. Lägg dem i en skål med krossad is och vatten i 30 minuter.
  4. Salta, peppra och grilla havsabborren, endast på skinnsidan.
  5. Sila av fänkålen och blanda med oljan och citronsaften.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Lägg upp havsabborren och fänkålen på tallrikar och strö över lite flingsalt.
  8. Garnera med körvel och fänkålsdill.