Branzino alla griglia

Branzino alla griglia
Foto: Joel Wåreus

Grillad havsabborre med krispig fänkålssallad. Receptet är hämtat ur boken Stefanos Italia.

Se fler recept ur boken

Stefanos Italia


14 september 2011
4

Du behöver

  • 4 st havsaborre, stora portionsfiléer à 160–170 g
  • 2 st fänkålshuvuden
  • Salt, efter smak
  • Vitpeppar, efter smak
  • 1 dl jungfruolja, extra
  • 1 st citron, pressad
  • 1 knippe körvel
  • Flingsalt, efter smak

Gör så här

  1. Plocka bort fänkålsdillen och spar till garnering.
  2. Hyvla fänkålen tunt med skärmaskin eller mandolin, ca 1 mm tunna skivor.
  3. Lägg dem i en skål med krossad is och vatten i 30 minuter.
  4. Salta, peppra och grilla havsabborren, endast på skinnsidan.
  5. Sila av fänkålen och blanda med oljan och citronsaften.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Lägg upp havsabborren och fänkålen på tallrikar och strö över lite flingsalt.
  8. Garnera med körvel och fänkålsdill.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept