Branzino

Branzino
Foto: Joel Wåréus
Stefano_Catenacci_recept
Stefano_Catenacci_recept

Branzino

Av: Stefano Catenacci

Från: Stefanos Italia

9 ingredienser

Stekt havsabborre med pikant tomat- och kaprissås. Receptet är hämtat ur boken Stefanos Italia.

Se fler recept och läs om boken

Stefanos Italia

Ingredienser

portioner
  • 8 havsabborrar, filéer (à 80 g)
  • 4 klyftor vitlök
  • 1,5 dl extra virgin olivolja
  • 24 inlagda pachinotomater (torkade körsbärstomater i olja)
  • 24 körsbärstomater, delade
  • 1 dl vitt vin
  • 2 msk kapris, gärna från Pantelleria
  • 100 g Taggiasca-oliver, urkärnade
  • 6 peperoncini, små torkade chilifrukter

Gör så här

  1. Skala och skiva vitlöken.
  2. Värm 1 dl olja och bryn vitlöken.
  3. Tillsätt de torkade tomaterna, de färska cocktailtomaterna och det vita vinet och låt det koka ihop i ca 2 minuter.
  4. Häll därefter i kapris, oliverna och chili, smaka av med salt.
  5. Salta och stek havsabborren i resten av oljan, endast på skinnsidan, tills den får en fin gyllenbrun färg på skinnet.
  6. Lägg upp fisken på tallrikar och fördela såsen över fiskarna.
  7. Avsluta med att strö på persilja och lite flingsalt.