Vit sparris med tomatvinägrett

Du behöver

  • 4 st vita sparrisar
  • 2 st plommontomater
  • 1 st schalottenlök
  • 4 msk jungfruolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk finskuren bladpersilja
  • 1 st citron (pressad)
  • salt
  • socker

Gör så här

  1. Skala och koka sparrisen i 0.5 liter vatten 8 gram salt, 8 gram socker och citronsaften tills sparrisen känns färdig, lyft sedan ur sparrisen ur vattnet.
  2. Koka upp vatten och skålla tomaterna, ta bort skinnet, dela de och ta ur kärnhuset.
  3. Skär tomatfiléerna i små kuber.
  4. Skala och skär löken i små tärningar.
  5. Blanda tomaterna med löken, jungfruolja, salt, peppar, persilja och ös tomatvinägretten på sparrisen vid servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept