Crostino med olivröra

Från Efter tio

Toppad med guckan av oliver, sardeller, vitlök och ett litet chilibett är den här minitoasten väldigt smakrik, och ackompanjerad av ett glas bubbel är den en perfekt aptitretare. /Stefano

1 oktober 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 3 st formbrödsskivor, skurna i 4 små rundlar vardera
  • 100 g svarta oliver, urkärnade
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk chili, hackad
  • 0,5 dl olivolja
  • 30 g sardeller
  • 1 msk persilja, strimlad

Gör så här

  1. Skala vitlöken
  2. Mixa oliver med vitlök, chili, olja och sardeller i en matberedare eller med en stavmixer.
  3. Rosta brödet.
  4. Fördela olivröran på brödet.
  5. Avsluta med att strö över lite persilja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept