Minestrone

Minestrone
Foto: David Loftus

Minestronen är nog världens mest kända soppa. Den har lika många recept som det finns kockar. I ärlighetens namn ska det väl sägas att den också är tämligen misshandlad på sina håll. Ingredienserna är inte huggna i sten, men följer du det här receptet kommer du att bjuda på en riktigt minnesvärd ministre. /Stefano

Receptet kommer från boken Mitt goda Toscana (Nordsteds)

9 november 2010
Visa mer
1,5 h
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 3 morötter
  • 4 potatisar
  • 1 lök, gul
  • 1 schalottenlök
  • 4 klyftor vitlök
  • 4 stjälkar selleri
  • 4 plommontomater
  • 1 chili, röd
  • 1 blomkål, litet huvud
  • 0,5 dl olivolja (Castel di Lego eller annan jungfruolja)
  • 100 g spenat
  • salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Skala och tärna morötter och potatis.
  2. Skala och skiva den gula löken.
  3. Skala och hacka schalottenlök och vitlök.
  4. Skär selleristjälkarna i 3 cm långa bitar.
  5. Tärna tomaterna.
  6. Dela chilin i 4 delar och avlägsna kärnhuvudet.
  7. Skär blomkålen i buketter.
  8. Stek försiktigt lök och vitlök i 1 dl olja i en stekgryta.
  9. Tillsätt morötter, potatis, selleri och tomater.
  10. Täck med vatten och koka på svag värme ca 1 timme.
  11. Tillsätt blomkål och chili i soppan, smaka av med salt och peppar.
  12. Koka ytterligare 10 minuter.
  13. Tillsätt spenat strax innan servering. Avsluta med att ringla resterande olja över soppan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept