Fula men goda - italienska småkakor

Fula men goda - italienska småkakor
Foto: David Loftus
Stefano_Catenacci_recept
Stefano_Catenacci_recept

Fula men goda - italienska småkakor

Av: Stefano Catenacci

Från: Mitt goda Toscana

6 ingredienser

De här kakornas namn är mycket träffande; de är mycket riktigt fula, men de är också mycket goda. Och busenkla att göra. Doppa dem i ett glas vin santo. Eller låt dem ackompanjera ett glas Strega eller sambuca! / Stefano Catenacci

Receptet kommer från boken Mitt goda Toscana

Ingredienser

portioner
  • 10 g bittermandel, skållad, skalad
  • 400 g sötmandel, skållad, skalad
  • 300 g strösocker
  • 4 äggvitor
  • 1 citron, rivet skal
  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Häll upp vatten i en liten kastrull. Koka bittermandeln 10 minuter i vattnet.
  3. Blanda bitter- och sötmandel på en ugnsplåt, rosta dem i ugnen 5 minuter.
  4. Hacka mandlarna och blanda med strösocker i en skål.
  5. Vispa äggvita och citronskal till maräng i en bunke.
  6. Blanda ner mandelhacket i äggvitan.
  7. Forma med hjälp av en sked till små ägg och lägg på smörpappersförsedda plåtar.
  8. Låt vila 1 timme.
  9. Grädda kakorna i ugnen 30 minuter.
  10. Pudra dem med florsocker när de ännu är varma.