Chilistekt kål

Chilistekt kål
Foto: Wenbin
Från Efter tio

En kryddig och snabblagad, spännande sidorätt som passar till det mesta.

28 augusti 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 vitkål
  • 2 olja
  • 25 Sichuanpepparkorn
  • 4 torkade chilifrukter, halverade på längden
  • 0,5 kycklingbuljongtärning
  • 0,25 socker
  • 2 risvinäger
  • 0,5 salt
  • 2 kinesiskt risvin

Gör så här

  1. Skär kålen i tunna strimlor. Koka upp 1 liter vatten med en nypa salt i en kastrull. Lägg ner kålen och ta omedelbart upp den igen med en hålslev så fort vattnet kokar upp på nytt.
  2. Värm oljan i en wok. Tillsätt sichuanpepparn och woka i 15 sekunder eller tills den börjar skifta färg och du känner den aromatiska peppardoften. Tillsätt chilipeppar och kål. Woka i några sekunder och tillsätt sedan kycklingbuljongtärning, socker, risvinäger, salt, och kinesiskt risvin. Rör om ett par gånger och häll upp på ett serveringsfat.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept