Chilistekt kål

Chilistekt kål
Foto: Wenbin

En kryddig och snabblagad, spännande sidorätt som passar till det mesta.

28 augusti 2008
4

Du behöver

  • 400 vitkål
  • 2 olja
  • 25 Sichuanpepparkorn
  • 4 torkade chilifrukter, halverade på längden
  • 0,5 kycklingbuljongtärning
  • 0,25 socker
  • 2 risvinäger
  • 0,5 salt
  • 2 kinesiskt risvin

Gör så här

  1. Skär kålen i tunna strimlor. Koka upp 1 liter vatten med en nypa salt i en kastrull. Lägg ner kålen och ta omedelbart upp den igen med en hålslev så fort vattnet kokar upp på nytt.
  2. Värm oljan i en wok. Tillsätt sichuanpepparn och woka i 15 sekunder eller tills den börjar skifta färg och du känner den aromatiska peppardoften. Tillsätt chilipeppar och kål. Woka i några sekunder och tillsätt sedan kycklingbuljongtärning, socker, risvinäger, salt, och kinesiskt risvin. Rör om ett par gånger och häll upp på ett serveringsfat.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept