Kycklingsallad med rödbetor och chèvre

Kycklingsallad med rödbetor och chèvre
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Stefano_Catenacci_recept
Stefano_Catenacci_recept

Kycklingsallad med rödbetor och chèvre

14 ingredienser

20 min

Ett härligt smakmöte! Servera salladen som varmrätt, gör den i en stor skål och sätt fram på buffén, eller packa ner den i picknickväskan och njut den under bar himmel.

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklinglårfiléer
  • 4 rödbetor färska (ev. går det att byta ut mot inlagda rödbetor)
  • 2 romansallad
  • 1 ask rödbetsskott
  • 50 g pinjenötter
  • 1 ask körsbärstomater
  • 1 rödlök (stor)
  • 1 ask röda mangoldskott
  • 1 chèvreost (t ex St Maure)
  • 0,5 dl extra virgin olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 0,5 dl honung
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Börja med att koka rödbetorna i saltat vatten, skala dem när de fortfarande är varma och skär dem i klyftor.
  2. Skala och skiva rödlöken. Rosta pinjenötterna i en panna utan fett tills de fått en gyllenbrun färg.
  3. Plocka och skölj salladsbladen, skölj och dela tomaterna. Skär getosten i önskade bitar.
  4. Salta peppra och stek kycklinglåren tills de är färdiga, cirka 3 minuter på varje sida, beroende på tjockleken på låren. Dela dem sen i lagom bitar.
  5. Blanda ihop salladen, börja med rödbetor, kyckling, chèvre, pinjenötter och tomater. Blanda sen honungen med balsamicovinägern och jungfruoljan. Häll drygt hälften i salladen och blanda den. Smaka av med salt och peppar.
  6. Fördela salladen på 4 tallrikar, garnera med salladsbladen, rödbetsskotten och avsluta med att ringla lite balsamicohonung runt om.