Sallad på karljohanssvamp och pecorino

Från Efter tio

I Italien driver man närmast kult kring två sorters svamp: tryffel och karljohan. Här är det den senare som spelar huvudrollen. Den serveras rå, och de fungerar riktigt fint, jag lovar. Den tillhörande pecorinon finns i ett flertal varianter med olika sälta. Prova dig fram så att du får rätt stuk på helheten. /Stefano

1 oktober 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 300 g färsk karljohanssvamp
  • 100 g pecorinoost
  • bladpersilja
  • 6 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • Salt, efter smak
  • Svartpeppar, efter smak

Gör så här

  1. Ansa och skiva svampen.
  2. Skär osten i små stavar och blanda med svamp, persiljeblad, olja och vinäger i en skål.
  3. Smala av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept