Pappardelle con gorgonzola e broccoli

4

Du behöver

  • 250 g pasta-pappardelle
  • 1 st broccolihuvud (200 g utan stjälk)
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 100 g gorgonzola
  • 50 g riven parmesanost, Grana Padano
  • olivolja, jungfruolja
  • 1 msk smör
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skär broccolin i små buketter. Blanchera broccolibuketterna genom att förvälla dem snabbt i kokande vatten och kyl dem sedan hastigt i isbad. Koka pastan i saltat vatten.
  2. Hetta upp olivolja i en panna, salta och peppra den förvällda broccolin och stek den tillsammans med den finhackade vitlöksklyftan i hälften av oljan. Ställ åt sidan.
  3. Värm resten av oljan med 1 msk smör och smält gorgonzolan i den. Blanda den väl avrunna pastan med gorgonzolasåsen och parmesanost. Fördela pastan på fyra varma djupa tallrikar och toppa med
  4. Broccolibuketterna. Servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept