Grillade pilgrimsmusslor med smörstekta rödbetor

Grillade pilgrimsmusslor med smörstekta rödbetor
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Nyhetsmorgon

Att lägga pilgrimsmusslor på grillen är väldigt gott. Speciellt om de serveras med rödbetor stekta i smör.

5 september 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 20 st pilgrimsmusslor
  • 4 st rödbetor
  • 1 kruka basilika
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • 50 g pinjenötter
  • 50 g nyriven parmesanost
  • smör
  • salt
  • vitpeppar
  • timjan, körvel och grovsalt till garnityr

Gör så här

  1. Koka rödbetorna i saltat vatten.
  2. Stick med en utstickare ut en cylinder ur varje rödbeta (ca 3 cm i diameter) och skär cylindrarna i tunna skivor.
  3. Vid serveringen steks skivorna lätt i smör.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Gör pestosåsen genom att mixa basilika, vitlök och pinjenötter i en matberedare. Tillsätt därefter olivolja och
  6. Parmesanost och smaka av med salt.
  7. Salta, peppra och grilla pilgrimsmusslorna. Garnera med timjan, körvel och några korn grovsalt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept