Chianti- och vildsvinssalami med grillad aubergine

Från Efter tio

Auberginen kan i ärlighetens namn vara lite tråkig. Men rätt hanterad är den något alldeles speciellt. Grillad exempelvis. I den här rätten stöttar den två av mina favoritsalamis, den ena från vindistriktet Chianti och den andra gjord på vidsvin. /Stefano

1 oktober 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 16 skivor chiantisalami
  • 16 skivor vildsvinssalami
  • 1 st aubergine
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk hackad persilja
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • Salt, efter smak
  • Vitpeppar, efter smak

Gör så här

  1. Skala och hacka vitlöken
  2. Skiva auberginen i 1 centimeter tjocka skivor, grilla dem på båda sidorna i en grillpanna.
  3. Lägg över i en bunke
  4. Marinera aubergineskivorna tillsammans med vitlök, persilja, salt och peppar i vinäger och olja i 1 timme.
  5. Fördela de båda salamisorterna och auberginen på fyra tallrikar.
  6. Servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept