Ägg som i Florens

Från Efter tio

Att tillaga något "alla fiorentina" är mycket vanligt i hela Italien. Kanske inte så konstigt med tanke på att spenat är en av de allra populäraste råvarorna. Ofta serveras den till fisk, men här paras den med ägg – snyggt och gott! /Stefano

1 oktober 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st ägg
  • 400 g spenat
  • 2 msk olivolja
  • 100 g parmesanost
  • Salt och vitpeppar, efter smak
  • Vitpeppar, efter smak

Gör så här

  1. Sätt ugnen på grillvärme.
  2. Skölj spenaten och lägg den mycket hastigt i kokande vatten i en kastrull.
  3. Kyl ner i isvattenbad.
  4. Häll av och pressa vattnet ur spenaten.
  5. Hetta upp en ugnsfast stekpanna, häll i oljan och därefter spenaten, salta och peppra.
  6. Forma små hål i spenaten med hjälp av en sked.
  7. Knäck ett ägg i vart och ett av hålen.
  8. Salta och peppra äggen, strö över parmesanost.
  9. Ställ stekpannan under grillelement i ugnen 6 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept