Albapannacotta

Du behöver

  • 500 g grädde
  • 100 g socker
  • 0,5 st vaniljstång
  • 2 st gelantinblad
  • 5 g albatryffelolja

Äppelkräm

  • 250 g äppelsaft färskpressad
  • 50 g honung
  • 3,5 g gellan gum
  • 2 g salt

Hasselnötskaka

  • 30 g hasselnötter
  • 120 g äggula
  • 145 g socker
  • 180 g äggvita
  • 75 g mjöl

Äppelpuré

  • 400 g äppelpuré
  • 260 g sockerlag 50/50
  • 50 g citronsaft
  • 0,5 st gelantinblad

Hasselnötsring

  • 240 g fondant
  • 160 g glykos
  • 160 g vit choklad
  • 120 g hasselnötter, mixade

Gör så här

  1. Albapannacotta: Koka upp grädde, vanilj, socker. Ha sedan i gelantinet och oljan. Fyll upp i formar. Rulla sedan pannacottan i torkade äpplen.
  2. Äppelkräm: Koka dessa till en kräm. Mixa och passera.
  3. Hasselnötskaka: Mixa allt och fyll upp i siphon. Ladda med tre patroner och vila i 12 timmar. Spritsa sedan smeten i plastglass och mikra. Torka sedan i dehydratorskåp.
  4. Äppelpuré: Smält gelantinet och blanda i. Kör sedan sorbeten i glassmaskin.
  5. Hasselnötsring: Koka fondat och glykos till 160 grader.
  6. Smält chokladen och häll den tillsammans med hasselnötterna i en robocope. Häll sedan på karamellen och mixa tlll en slät smet. Häll ut smeten på silipat och kavla den tunn. Skär och forma ringar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept