Löjromsgravad strömming

12h
4
Från Nyhetsmorgon

Dubbelt så mycket hav! En riktigt läcker strömming med smak av löjrom.

Den löjromsgravade strömmingen håller sig i cirka 5 dagar i kylen.

29 november 2007
Visa mer
12h
4

Du behöver

  • Löjromsgravad strömming

Lag:

  • 5 dl vatten
  • 0,75 dl ättiksprit 12%
  • 1 msk salt
  • 1 msk socker

Löjromssås:

  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil eller crème fraiche
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 msk hackad dill
  • 1 msk hackad schalottenlök
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk löjrom
  • några varv vitpeppar från kvarn

Servering:

  • 1 msk finskuren gräslök att strö över

Gör så här

  1. Rensa strömmingen, ta bort ryggbenen, skölj väl och dra av skinnet.
  2. Lägg strömmingsfiléerna i ättikslagen över natten eller i cirka 12 timmar
  3. Blanda ihop alla ingredienser till löjromssåsen och lägg de väl avrunna strömingsfiléerna. Låt dra i kylskåp ett dygn.
  4. Strö över nyskuren gräslök vid serveringen.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept