Stekt sejfilé med rabarberkompott potatiskross och ljummen tomatsalsa

4

Du behöver

  • 4 port sejfilé à 130 g
  • 1 ask små plommontomater
  • 1 rött äpple
  • 1 rabarberstjälk
  • 1 fänkål
  • 1 knippe gräslök
  • 1 ask krasse
  • 400 g mandelpotatis
  • 1 schalottenlök
  • 2 dl jungfruolja
  • saften av 1 citron
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Koka potatisen, skala dom varma och krossa dom med hjälp av en gaffel. Skala och hacka schalottenlöken, blanda sedan med potatisen. Smaka av med salt, peppar, 1 dl jungfruolja och citronsaften.
  2. Ansa och skär fänkålen i små kuber, skala och skär rabarbern och äpplet i små kuber.
  3. Dela plommontomaterna mitt itu. Värm en kastrull med 3 msk jungfruolja. Häll i tomaterna och
  4. Dl vatten och låt det småkoka i ca 10 minuter.
  5. Finhacka gräslöken, blanda den med tomaterna och smaka av med salt och peppar.
  6. Värm 3 msk olja i en liten kastrull, häll i fänkålen och låt den brynas försiktigt i ca 5 minuter. Tillsätt därefter det skurna äpplet och till sist rabarbern. Smaka av med salt och peppar.
  7. Salta peppra och stek fisken i resten av oljan. Lägg först upp potatisen på fyra tallrikar, sedan fisken, rabarberkompotten och till sist tomatsalsan. Avsluta med att garnera med krasse.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept