Lammfärsbiff med currysås och rostad mandelpotatis

4

Du behöver

  • 500 g lammfärs
  • 100 g fetaost
  • 1 stort päron
  • 5 st pfefferoni
  • 20 st mandelpotatisar
  • 1 ask haricots verts
  • 3 msk röd currypasta
  • 4 msk Mango Chutney
  • 1 burk krossade tomater, 250 g
  • 1 schalottenlök
  • 1 gul lök
  • 1 ägg
  • 3 msk matlagningsyoghurt
  • 2 st vitlöksklyftor, skalade och skivade
  • 1 dl jungfruolja
  • 2 msk rapsolja
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Börja med att skölja och dela potatisarna på längden, blanda dem med drygt ½ dl jungfruolja, vitlök, salt och peppar och baka i ugn i 175° ca 35 minuter.
  2. Skala och skär päronet i tärningar, skär fetaosten i tärningar, dela pfefferonin, ta ur kärnorna och skär i små tärningar.
  3. Blanda lammfärsen med pfefferonin, päronet, fetaosten, ägget, salt och peppar och forma färsen till fyra pannbiffar. Ställ dem sedan kallt i kylen. Koka upp en kastrull med saltat vatten och blanchera haricots verts i 2 minuter, kyl sedan ned dem i isvatten.
  4. Skala skiva och bryn löken i 2 matskedar jungfruolja, tillsätt därefter currypastan, sedan tomaterna och låt allt koka ihop i ca 20 minuter. Smaka av såsen med mango chutneyn, salt och peppar och blanda till sist i yoghurten. Stek pannbiffarna i rapsolja tills de är färdiga ca 4 minuter på varje sida.
  5. Ta ur potatisen från ugnen, fördela den på fyra tallrikar och lägg sedan på pannbiffarna och currysåsen. Blanda haricots verts med resterande jungfruolja och lägg lite på varje tallrik.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept