Karamellglass

Du behöver

  • 0,33 blad gelatin
  • 70 g socker
  • 1,79 dl mjölk
  • 1,29 dl grädde
  • 25 g glykos
  • 40 g smör – som ska brynas
  • 3 äggulor
  • 15 g socker

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten. Värm därefter 70 g socker till en karamell i en kastrull. När karamellen fått en gyllene färg tillsätts mjölk, grädde och glykos så att karamellen avstannar.
  2. Vispa äggulorna med 15 g socker. Koka upp gräddmjölken på nytt. Tillsätt därefter äggsmeten och värm massan till 84°. Tag från värmen, tillsätt det brynta smöret och det urkramade gelatinbladet. Ställ kastrullen i ett isbad och kyl ner smeten. Kör allt i en glassmaskin till rätt konsistens.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept