Grillad laxfilé med nudelsallad och wasabigräddfil

4

Du behöver

  • 4 port laxfilé à 130 g
  • 120 g glasnudlar
  • 50 g cashewnötter
  • 2 st stora rödlökar
  • 1 kruka koriander
  • 1 röd chili
  • 2 st avokadon
  • 1,5 dl teryakimarinad
  • 1 dl ostronsås
  • 1 msk sesamolja
  • 2 dl gräddfil
  • saften av ½ citron
  • 0,5 tub wasabipuré
  • 0,5 dl jungfruolja
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Börja med att koka nudlarna i saltat vatten i ca 6 minuter. Sila dem sedan och kyl ned i isvatten.
  2. Skala, skiva och bryn rödlöken i 1 msk jungfruolja, tillsätt därefter 1 dl teryakimarinad och låt den koka in i löken.
  3. Hacka koriandern, dela chilin, ta ur kärnorna och skär chilin i små tärningar. Dela och skär avokadorna i kuber. Sila nudlarna och lägg dem på en kökshandduk. Blanda sedan nudlarna med avokadon, rödlöken, chilin, koriandern, sesamoljan, resten av jungfruoljan och ostronsåsen. Smaka av med salt och peppar.
  4. Salta, peppra och grilla laxen på hög värme ca 2 minuter på varje sida. Behåll gärna lite kärna kvar på laxen så att den inte blir torr. Blanda gräddfilen med wasabi, citronsaft och salt.
  5. Fördela nudlarna på fyra tallrikar, sedan laxen, wasabigräddfilen och avsluta med att strö lite cashewnötter över.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept